Web Analytics Made Easy - Statcounter

 همشهری آنلاین - مهدی تهرانی:  «قهرمان»  مهمترین فیلم اصغر فرهادی با توجه به تجربه تئاتری اوست. سینماگری که تجربه کلان تئاتر داشته باشد اگر دست به قلم هم باشد (برای فرهادی اینگونه است) احتمالا این توانایی را دارد که آدم‌های فیلم‌اش را در   یک  دنیای واقعی تعریف کند.  

او در «قهرمان»  چندین پرسش اخلاقی مطرح کرده که عمده‌ترین آنها هزینه کردن آبرو در ازای آزادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به زعم «فرهادی» شهره‌شدن در کمتر از ۱۵ دقیقه به لطف شبکه‌های اجتماعی یک هزینه است تا یک هدیه!

 رحیم به عنوان یک زندانی آدم خوبی است. شر هم باشد اما لطیف است چون بستگانش را واقعا دوست دارد. دو روز مرخصی می‌گیرد تا طلبش را بدهد. هیچ برنامه‌ای هم برای تهیه این پول ندارد. دوست رحیم یک کیف پیدا می کند که ظاهرا ۱۷ سکه طلا داخل آن است. با یک حساب سرانگشتی رحیم در می یابد این سکه‌ها بدهی‌اش را پر نمی‌کند. خب چه تصمیمی بهتر از اینکه در شبکه اجتماعی اعلام کند که این سکه‌ها را پیدا کرده و یک شبه به یک مصلح خیرخواه تبدیل شود و علیرغم نیاز شدید حاضر نباشد کرامت انسانی اش را از دست بدهد!

امیر جدیدی در نمایی از فیلم قهرمان

رحیم نقش بازی می‌کند و هیچ ابایی ندارد که روزی هویت اصلی‌اش فاش شود.  چون هزینه می‌دهد تا از زندان خلاص شود. «رحیم» با بازی «امیر جدیدی» یک زندگی رو به زوال دارد. نقاب انسان دوستانه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی بر صورت اوست در دنیای واقعی جز شر بی‌آزار نیست. همه داستانک‌ها خالق ملودرام‌های پیچیده‌ای است که فرهادی یا همان پشتوانه تئاتری، در «قهرمان» از پس روایتش برآمده است. یک روایت واقع‌گرا در باره راست‌گویی، هرینه آزادی و بهایی که شاید بدست آوردنش حرف و حدیث هم دارد.  

با اینهمه شاید آن سوسپانسی که در فیلم‌های «جدایی» و «فروشنده» در مجموعه داستانک‌ها بود در قهرمان کم رمق‌تر است. و بازهم شاید دلیل آن یکی دو پراکندگی در روایت باشد. همین اتفاق باعث شده خلوص عرفانی آدم‌های فیلم های قبلی او در «قهرمان» کمتر به چشم بیاید.

یک نکته: دهمین فیلم فرهادی در کنار انگاره‌نمایی و نمادگرایی ظریف، تکنیکی‌ترین فیلم اوست. او گاهی قواعد ژانر را رعایت نمی‌کند از اینرو  تکه‌هایی از پازل اصلی از بیننده مخفی می‌شود، یک روایت درهم‌تنیده که با هر دروغ و فریبی از سوی رحیم و رئیس زندان بزرگترتر می‌شود. برخلاف باقی آثار «فرهادی» در نهایت قهرمان را با قلبمان همراهی نمی‌کنیم. اما اگر دلایل منطقی و عقلی را در اولویت قرار دهیم آن وقت حتما قهرمان برایمان فیلمی ششدانگ جلوه‌گری خواهد کرد.

قهرمان در کن ۲۰۲۱، برنده جایزه بزرگ هیات داوران

کد خبر 640610 برچسب‌ها مجله فيلم و سينماى جهان - ۲۰۲۱

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۶۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران

مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با ۲۲ عنوان کتاب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تازه‌ترین اثر تهیه شده توسط مرکز گسترش با عنوان «همبستگی علم و هنر در سینمای مستند» اثر احمد ضابطی جهرمی که در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» رونمایی شد، در نمایشگاه کتاب امسال، عرضه می‌شود. استاد ضابطی جهرمی روز جمعه 21 اردیبهشت ماه، از ساعت 16 تا 18 در غرفه مرکز در نمایشگاه حضور خواهد داشت.

کتاب‌های «هنر دقت (کلام و تصویر در مردم نگاری)» مایکل اوپیتس و احمد الستی و ترجمه محمد همتی، «صدای آینه‌ها» گفتگوی معصومه کیانی با منوچهر طیاب، خسرو سینمایی و محمدرضا اصلانی، «دوربین شخصی سینمای ذهنی و فیلم جستار» لائورا راسکارلی و ترجمه محمدرضا فرزاد و «پژوهش سینمایی (کشف سوالی درباره جهان و پرسشی درباره شکل برای فیلم مستند)» محمد تهامی‌نژاد از جمله عناوینی هستند که در غرفه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی عرضه خواهند شد.

تعدادی از آثار منتشر شده مرکز در یک سال گذشته در سایت فیدیبو عرضه شده و قابل دسترسی است. علاقه‌مندان به مطالعه آثار مربوط به سینمای مستند، در ایام برگزاری جشنواره هم می‌توانند 15 کتاب‌ از جمله «دگرخوانی سینمای مستند» اثر محمدرضا اصلانی را از فیدیبو تهیه کنند.

سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 19 تا 29 اردیبهشت 1403 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای سومین مرحله طرح «محله من محله زندگی» در رحیم‌آباد
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • توقیف ۱۰ تن شن و ماسه غیرمجاز در رحیم‌آباد رودسر
  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟
  • صحنه‌هایی از فیلم جدید محمدرضا فروتن پس از ۵ سال | ببینید
  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • وداع تیلور از تشک کشتی؟ حریف یزدانی مربی می‌شود
  • خداحافظی تیلور از تشک کشتی؟ جادوگر مربی می‌شود
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج